Elevaatoritel on uus omanik

Aadu Jaansoo 08. aprill 2004, 00:00

Esimese aprilli õhtul jõudis meediasse uudis, et ASi Eesti Viljasalv andmetel on AS-ist Tamsalu VESKID kadunud umbes 300 t riigivilja. Järgmisel päeval täpsustas trükiajakirjandus, et ASi Eesti Viljasalv uue juhi Arvi Tupitsa sõnul on riigivili viimastel oksjonitel ametlikult juba maha müüdud ja riik on selle eest ka raha kätte saanud. Sama kinnitab ka endine põllumajandusminister Tiit Tammsaar.

Vaatamata pehmendavatele täpsustustele tundus uudis ASi Tamsalu VESKID inimestele räige aprillinaljana. Nimelt pole ASi Tamsalu VESKID omanduses ainsatki elevaatorit, kus vilja hoida. ASi Tamsalu VESKID territooriumil paiknevad riigile panditud elevaatorid nr 1 mahutavusega 27 000 t ja nr 2 mahutavusega 80 000 t müüdi pankrotihaldurite Martin Gruppi ja Sirje Taela poolt enampakkumise reegleid rikkudes 17.01.2003. a 1,8 miljoni krooni eest metsaäriga tegelevale OÜ-le Blonkvist, tekitades sellega riigile kahju umbes 30 miljonit krooni , ASile Tamsalu VESKID aga umbes 60 miljoni krooni, mille tulemusena on AS Tamsalu VESKID väga raskes majanduslikus olukorras. OÜ Blonkvist omakorda müüs 11. 02.2003. a elevaatorid edasi 1,9 miljoni krooni eest meelelahutusüritusi korraldavale ASile Tiigi Keskus.

Juba on avaldatud meedias arvamust, et riigireservi kadumine Rakvere Viljasalvest võib olla seotud ka ASiga Tamsalu VESKID. Kui see tõepoolest nii on ja osa varastatud viljast Tamsalust leitakse, siis palun meediat mitte hakata ründama ASi Tamsalu VESKID kollektiivi.

AS Tamsalu VESKID ei ole alates 2003. a jaanuarist enam Tamsalu viljaelevaatorite omanik. AS Tamsalu VESKID ei saa vastutada uute omanike tegude eest ega ole kursis, mida need viljaelevaatorid endas varjavad ja kas seal on puudujääke või mitte.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing