Ericsson käis 2 aasta kõrgeimal

Tõnis Oja 08. aprill 2004, 00:00

Päev pärast Nokia käibehoiatust kerkis Ericssoni aktsia Stockholmi börsil päevasiseselt 24,2 Rootsi kroonini, mis on selle kõrgeim tase rohkem kui kahe aasta jooksul. Pärast USA turgude avamist andis maailma suurima mobiiltelefonide võrguseadmete tootja aktsia hind mõnevõrra järele.

?Kui vaadata Nokia hoiatust lähemalt, oli see üsna ettevõttele spetsiifiline,? lausus uudisteagentuurile Bloomberg Münchenis asuva 1,2 miljardi dollari suuruse portfelliga fondi juht Daniel Kerbach. ?Mobiiltelefonide turg on üldiselt viimase 12 kuu jooksul kasvanud ja ainult Nokia on see, kes on rongist maha jäämas.? Lisaks Ericssonile kerkis ka teise olulise mobiilsidevõrkude tootja, Siemensi aktsia.

Näib, et Nokia hoiatus läkski suurel määral teistest telekommunikatsioonisektori ettevõtetest mööda. Ainus suurkukkuja oli Nokia aktsia ise, mille hind jätkas langemist ka eile.

Kannatajateks olid ka Nokiale allhankeid tegevad Soome ettevõtted. Elcoteqi aktsia hind kukkus koos Nokiaga. Tõsi, veidi vähem ? ?vaid? 10 protsenti. Teise tuntud Nokiale allhankeid tegeva firma, maailma suurima mobiiltelefonide plastosade valmistaja Perlose aktsia hind kukkus teisipäeval 3,5 protsenti, millele eile lisandus üle 4 protsendi.

Nokia käibehoiatus oli heaks ettekäändeks ka tehnoloogiasektori aktsiate müügiks USAs. Nasdaqi koondindeks langes teisipäeval 0,92 protsenti, millele lisandus eile esimestel kauplemistundidel veel 0,7. Eilne USA aktsiaturgude langus oli tingitud alumiiniumitootjast Alcoa, kes avas esimese kvartali tulemuste avaldamise vooru. Eelnevalt olid ootused kruvitud kõrgele, mistõttu isegi kasumi kahekordne kasv polnud analüütikute jaoks küllalt hea.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:20
Otsi:

Ava täpsem otsing