EPL: riik kaalub Kõuhknate nõuete Hansapangalt ülevõtmist

14. aprill 2004, 09:05

Maaelu Edendamise Sihtasutus (MESA) otsustab täna, kas võtta Hansapangalt üle perekond Kõuhkna omandusse kuuluvate kalatööstusettevõtete nõuded.

Nimelt kaalub sihtasutus, kas osta Hansapangalt 14,69 miljoni kroonine nõue ASi Läätsa Kalatööstus vastu nominaalväärtusega, samuti arutatakse, kas pangalt võetakse üle ka ASi Hiiu Kalur 5 miljoni kroonine nõue hinnaga 1 kroon, kirjutab Eesti Päevaleht.

MESA nõukogule koostatud materjalist selgub, et projekti eesmärgiks on vähendada Läätsa kalatööstuse laenukohustusi, muutes ettevõte jätkusuutlikuks, ja suurendada omaniku vastutust ettevõtte edasises tegevuses.

MESA juhatuse esimees Raul Rosenberg ütles, et nimetatud tegevuses pole midagi imelikku. ?Väga palju on neid ettevõtteid, kellega oleme sarnaselt talitanud. See pole mingi erand,? tõdes Rosenberg. ?Maapiirkondades on tööpuudus suur ning iga ettevõtte sulgemine toob kaasa koondamisi. Meie eesmärk on tööhõivet maapiirkondades säilitada,? põhjendas ta.

Seda, milline on Läätsa kalatööstuse ning Hiiu Kaluri majandusolukord, ei soovinud Rosenberg täpsustada. Samas kinnitas ta, et projekti näol pole tegu kalatööstusettevõtte saneerimisega.

?Piltlikult öeldes taotleme me Maaelu Edendamise Sihtasutuselt finantseeringut Läätsa kalatööstusele,? selgitas ASi Hiiu Kalur juhatuse esimees Toomas Kõuhkna ettevõtte plaane. ?Loodame saada senisest pehmemaid tingimusi. Oleme otsinud selleks ka panku ja finantsasutusi, kuid kalandus pole sektor, kuhu tahetakse raha anda. MESA ongi ellu kutsutud selle mõttega, et nõutavad tagatised pole nii suured,? lisas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing