EPL: topelttollid Venemaaga kaovad 1. maist

14. aprill 2004, 09:05

Mitmed Venemaa kõrged ametnikud väidavad, et Eesti eksportööridele kaovad topelttollid Venemaaga 1. maist. Selles on veendunud ka Euroopa Komisjon.

Euroopa Komisjoni kaubandusvoliniku eestkõneleja Arancha Gonzaleze sõnul kinnitas Vene majandusminister German Gref hiljaaegu Brüsselis viibides, et 1. maist alates on Venemaa kaubandusre?iim Eestiga samasugune nagu kõikide teiste Euroopa Liidu liikmesriikidega. ?Mul pole põhjust selles kahelda,? ütles ta, lisades, et Eesti firmad saavad Venemaale maist alates kaupa eksportida ilma topelttollideta, kirjutab Eesti Päevaleht.

Topelttollide kadumisele viitas sel nädalal ka Venemaa asevälisminister Vladimir Chizhov. Tema sõnul loodetakse selle nädala lõpuks lõpetada Euroopa Komisjoniga kaubandusläbirääkimised ning 27. aprillil Luksemburgis allkirjastada protokoll, millega laienevad Venemaa ja Euroopa Liidu praegused kaubandustingimused ka uutele liikmesriikidele.

Samas hoiatas Chizhov, et läbirääkimised ei ole veel lõppenud. Venemaa nõuab ELilt muu hulgas madalamaid tollitariife mõningate kaupade uutesse liikmesriikidesse eksportimisel. Traditsiooniliselt rõhub Venemaa läbirääkimistel ka vene vähemuse olukorra parandamisele Balti riikides.

Maiustusi Kaliningradi oblastisse eksportiva Kalevi juhataja Oliver Kruuda on veendunud, et topelttollid kaovad 1. maist. ?Meie arvestame pärast Eesti astumist Euroopa Liitu sellega, et liidu ja Venemaa vahel on normaalmajanduslikud suhted ehk siis saame oma kaupa Venemaale müüa võrdselt teiste liikmesriikide firmadega,? ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing