Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kaunis sümfod?äss

Kersti Inno 16. aprill 2004, 00:00

Tänavusel Jazzkaarel kohtub d?äss klassikaga kontserdil, kus Markus Stockhauseni trio esitab oma liikmete sümfoonilisi teoseid koos ERSOga.

ECM plaadifirma üks keskseid artiste, nelja aasta eest sooloimprovisatsioonidega end eesti publikule tutvustanud saksa trompetist Markus Stockhausen on koos norra bassisti Arild Anderseniga musitseerinud alates 1996. aastast. Kaks aastat hiljem liitus nendega prantsuse trummar Patrice Héral. Trio musitseerimine põhineb suures osas intuitiivsel grupiimprovisatsioonil. Grupi liikmete sümfod?ässi kava valmis kahe aasta eest ja seda on mitu korda Saksamaal esitatud. Trio seekordsele partnerile ERSO-le on see esimene sellises mastaabis kokkupuude d?ässmuusikaga. Dirigent Erki Pehkil on varasemaid kogemusi kergemuusika vallas suurprojektidest Tallinna Linnahallis.

Läinud sajandi nyyd-muusika novaatori Karlheinz Stockhauseni pojast trompetivirtuoos ja helilooja Markus Stockhausen väidab, et talle meeldivad kaunid helid, puhtad toonid ja selge kõla. Et heli või muusikalise võnke kandja on ?värav teispoolsesse või kõrgemasse maailma?. Eesmärk on ?luua teatav harmoonia, mis võimaldab kuulajal siseneda ühte seesmisse harmooniasse, et selles avaneda?. minna.?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing