Miks on nimeks Ö?

Heidi Vihma 16. aprill 2004, 00:00

Erilist Skandinaavia hõngu menüüst ei leidnud, niisiis jäi järele teine oletus ? Ö on lühikeseks kulunud öö. Sisekujunduses ohtralt kasutatud must värv tundub seda tõlgitsust toetavat. Mustad on linikud, tekstiil, isegi riidehoiu numbri asemel antakse öömust riidetükk. Kogu sisutus on musta-valge kontrastile üles ehitatud. Kõige rohkem meeldisid mulle inglitiivulised kroonlühtrid ja mugavad mustad sohvad, millel roogade vahepeal mõnusalt oleskleda sai.

Ö on kahtlemata trendikoht: sushi ja fusion cuisine, moodne disain ja mahe d?äss, küünlavalgus ja krüsanteemilõhn. Asub see vanalinna ja sadama vahel, kunagises laohoones, muide, samas kohas, kus kunagine moodsa linnaköögi Tallinnasse tooja Spirit.

Räägitakse, et olla valge päevamenüü ja must õhtumenüü, aga mina ei osanud seda tähele panna. Nii et kui mängitaksegi öö ja päeva mängu, siis külastajate eest suhteliselt salaja.

Kõige enam jäi menüüs silma Jaapani nimesid. Sushid nagunii ? ilma nendeta ju trendikoht hakkama ei saa, aga veel näiteks jaapanipäraselt valmistatud angerjas tsume-kastmes ja tuunikalatartar wasabi-miso kastmes.

Eelroaks tellitud küpsetatud pardimaks punase veini sorbet?ga oli tundlikult küpsetatud, kuid külm sorbet ei olnud maksale parimaks kaaslaseks. Jaapanipärane angerjas säras jaapanipärases ilus ja maitses mõnus. Mürglisupp oli siiski tehtud mürkli-nimelistest seentest ja oleks pidanud kandma nime mürklisupp, aga hoolimata nimest maitses mahe ja mõnus. Nii et eelroogadega oli kõik korras.

Pettumused tulid koos põhiroogadega. Minu lemmiku tournedos?e põhiliseks lisandiks oli hapukapsas (!), kuigi menüü lubas ainult kukeseeni ja rosmariini-gnocchi?sid ja kapsast täiesti vaikis. Ja vasikafilee juurde serveeritud bakla?aanipirukas oli lihtsalt soolane, nii et lubatud trühvlikastme trühvlimaitse ei jõudnud sellega võistelda.

Ö sobib vaikseks lõunaks kahekesi või väikese seltskonnaga, siis on kõik korras ja ettekandjad lahked. Kui tahtsime seal korraldada piduliku firmaõhtusöögi kahekümnele inimesele, algasid raskused. Küll polnud piisavalt lamba-, küll pardiliha. Siis ei jätkunud teekanne, siis ei jõutud teha cappuccino kohvi.

Polnud me pirtsakad ega midagi, aga ettekandja oli pahur ja näis meile suurt heategu tegevat, kui midagi juurde tooma soostus.

Lõpuks siiski veel midagi head ? toidu suhteliselt kõrgetele hindadele ei lisandu auto parkimise tasu. Auto saab jätta restorani ette tänavale või Metropoli hotelli juurde.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing