Omavalitsused raskustes uue jäätmeseadusega

Gea Velthut-Sokka 16. aprill 2004, 00:00

Jäätmeseaduse järgi peavad kohalikud omavalitsused aasta lõpuks korraldama konkursi, et valida välja oma territooriumile jäätmeveoettevõte. Tartu linnavalitsuse keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueri sõnul on tähtaeg ebareaalne.

?Konkursini jõuame võib-olla järgmise aasta alguses, siis on hästi läinud,? ütles Mauer.

Praegu töötab Tartu keskkonnateenistus välja konkursi põhimõtteid ja tingimusi. Enne konkursi väljakuulutamist on vaja teha ja volikogu poolt vastu võtta linna jäätmekava ja jäätmehoolduseeskiri, lisaks luua jäätmevaldajate register. Suurim raskus on registriga, sest andmeid elanike arvu ja toodetavate jäätmete kohta pole kuskilt saada.

?Aega on liiga vähe. Korraldada konkurss juba selle aasta lõpuks ei ole lihtsalt võimalik,? kinnitas Mauer.

?Tehniliselt on seda konkurssi minul kui ametnikul väga raske teha,? nentis ta. ?Meil on kümme prügipiirkonda ning üks ettevõte ei tohi hakata teenindama enamat kui nelja. Kas siis osale piirkondadele tuleb valida kallima pakkumise teinud ettevõte??

Maueri sõnul on Tartus kaks suuremat prügiveoettevõtet, vaja oleks aga leida vähemalt kolm.

Tallinna kommunaalameti heakorraosakonna juhataja Tõnu Tuppitsa sõnul tuleb jäätmeseadust täita, isegi kui see tundub ebareaalne.

?Peab jõudma, kui seadusandja seda nõuab,? ütles Tuppits. ?Usun, et Tallinn saab hakkama."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing