IBM mures ettevõtete väikeste IT-kulutuste pärast

Tõnis Oja 19. aprill 2004, 00:00

Mure kasvu jätkusuutlikkuse pärast kukutaski IBMi aktsia hinda järelkauplemisel 3 protsendi võrra.

Kompanii teatas neljapäeva hilisõhtul kasumi 16protsendilisest kasvust 1,60 miljardi dollarini (20,64 miljardi kroonini) ehk 93 USA sendini aktsia kohta. Aasta tagasi teenis IBM kasumit 1,38 miljardit dollarit ehk 79 senti aktsia kohta.

Käive kasvas 11 protsendi võrra, 22,2 miljardi dollarini (286 miljardi kroonini). Kui dollar poleks olnud aga nii nõrk, mis tegi IBMi arvutite ostmise odavamaks, oleks IBMi käibe kasv olnud vaid 3 protsenti, kirjutas Reuters.

Kasum vastas analüütikute ootustele, kuid kompaniid teeb murelikuks asjaolu, et kvartali jooksul ei saadud ühtegi suurt teenindustellimust.

?See, et me ei saanud neid selles kvartalis, oli väga suur asi,? lausus uudisteagentuurile Reuters IBMi finantsjuht John Joyce. Pool käibest tuleb teenustest ja see on ettevõttele väga tähtis. Teenuste kasv oli vaid 1 protsent, 11,1 miljardi dollarini.

Kuna IBM on turuliider mitmes valdkonnas ning tegev geograafiliselt laia haardega, annavad kontserni majandustulemused infot kogu sektori käekäigu kohta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing