EPL: Leedo süüdistab minister Atoneni ja kapot valetamises

19. aprill 2004, 07:55

Vjat?eslav Leedo teeb Riigikogu komisjonile avalduse, selgitamaks kuidas jõudis kapo veendumusele, et tema on Tiandra Shipping Limitedi (TSL) omanik.

Majandusminister Meelis Atonen kasutas kapo kinnitust argumendina, miks Küprose varifirmaga Sõru-Triigi liinileping allkirjastada.

?Mind härib see, kui antud tegevusi kasutatakse ära poliitilistel motiividel,? ütles Saaremaa Laevakompanii omanik Vjat?eslav Leedo intervjuus Eesti Päevalehele. ?Nii võib iga inimese kohta mingi paberi tellida ja siis neid anonüümselt levitada, kontekstist välja rebida. Atonen on öelnud, et kapo tuvastas minu kui Tiandra omaniku. Kuidas on see võimalik, kui ma ei ole Tiandra omanik.?

?Mina tahan, et tõde saaks päevalgele toodud. Riigikogus on selline komisjon nagu julgeolekuasutuste järelevalve komisjon. Esitan sinna avalduse, et näha paberit, mis tõestab, et mina olen Tiandra omanik. Minister rääkis kolm kuud, et ta teab, kes on selle firma omanik, kuid ta ei saa riigisaladusele viidates seda öelda. Nüüd ei maksa riigisaladus enam midagi,? rääkis Leedo.

Leedo kinnitusel pole temaga seotud ettevõtetel Tiandraga täna ühtegi kehtivat seost, ei garantiisid, ei omandisuhet. ?Oleme planeerinud rentida Tiandrale ühe laeva, kuid kui asi läheb ikka ähvarduste tasemele, siis äkki on meil mõistlik ka sellest loobuda,? ütles Leedo.

Leedo sõnul arvab ta end teadvat Tiandra omanikke. ?Samas on nende esindaja viidanud võimalikele muudatustele omanikeringis, viimaste arengutega pole ma kursis,? ütles Leedo.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing