Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Motorola kasum kolmekordistus, aktsia järekauplemisel kuni veerandi võrra plussis

21. aprill 2004, 09:46

Motorola aktsia hind hüppas eile järelkauplemisel erinevates kauplemissüsteemides 20-25% pärast seda, kui teatas kasumi kolmekordistumisest esimeses kvartalis.

Motorola tegevjuht Edward Zanderi sõnul on firma tagasi võitmas mobiiltelefonide turuosa tänu kaameraga telefonidele, värvilistele ekraanidele ja MP3 muusikamängijatele, teatas Bloomberg. Nokia seevastu on turuosa kaotamas. ?See on suurim positiivne üllatus mida ma eales näinud olen,? lausus investeerimisfirma New Yorgis asuva Sanford C. Bernstein Co analüütik Paul Sagawa.

Esimeses kvartalis teenis Motorola kasumit 609 miljonit dollarit (8 miljardit krooni) ehk 25 USA senti aktsia kohta. Kui arvata maha erakorralised tulud, jäi kasumiks 19 senti aktsia kohta, mis oli ikkagi kolm korda enam, kui analüütikud prognoosid. Aasta tagasi oli maailma suuruselt teise mobiilitootja kasum 7 senti aktsia kohta. Kontserni käive kasvas 42 protsendi võrra 8,6 miljardi dollarini ehk 110 miljardi kroonini.

Ka teine kvartal tõotab Motorolale tulla hea. Kontserni tootmisjuht Mike Zafirovski rääkis eile analüütikutele, et teises kvartalis tõotab mobiiltelefonide müük kasvada 80 protsendi võrra. Esimeses kvartalis kasvatati tema sõnul turuosa peamiselt Euroopas ja Kagu-Aasias.

Motorola mobiiltelefonide hind kasvas keskmiselt 17 protsenti võrrelduna aastataguse perioodiga. Nende müük kasvas 67 protsenti 4,1 miljardi dollarini. Kvartali jooksul saadeti klientidele teele 25,3 miljonit mobiilitelefoni, mis on kõigi aegade rekord ja 51 protsenti rohkem kui aasta tagasi.

Kuna majandustulemused avaldati pärast ametliku börsi sulgemist, langes Motorola <GR#US.MOT> aktsia hind 2,87 protsenti 16,22 dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing