Intressidest sõltub börside saatus

Raivo Sormunen 22. aprill 2004, 00:00

Allan Greenspani teisipäevane sõnavõtt lükkas aktsiaturud langusse. USA keskpanga juhi jutust loeti välja, et baasintresside tõstmine võib saabuda loodetust varem.

Intressimäärade võimalik kiire tõus saatis ravimitootja Pfizeri nõrga ja General Motorsi tugeva kvartalitulemuse vahel laperdanud turu kiiresse langusse.

Kvaliteetaktsiate liikumist jälgiv Dow Jonesi tööstuskeskmine langes päevaga 1,2%, tasemeni 10314,50 punkti. Peamiselt tehnoloogisektori liikumisi kajastav Nasdaqi koondindeks andis järele 2,1%, taandudes 1978,63 punktini.

?Niikaua, kui intressid püsivad madalad, on aktsiad hinnatud turul õiglaselt,? ütles uudisteagentuurile Reuters PanAgora Asset Managementi investeeringute juht Edgar Peters. ?Kui intressid hakkavad tõusma, ei võta kaua, kui aktsiad muutuvad ülehinnatuks,? lisas ta.

Mida kõrgemad on intressid, seda enam konkureerivad aktsiatega võlakirjad ning seda suuremad on laenu võtnud ettevõtete ja eraisikute intressikulud.

Skandinaavia börsidel tegi eile ilma telefonioperaator Tele2, kes suutis tänu tublisti lisandunud klientidele kasvatada esimeses kvartalis kasumit 53%. Operaatori käive kasvas kvartaliga 20%, sealjuures Balti ja Venemaa regioonis 27%. Aktsia maksis kella viie paiku õhtul Stockholmi börsil 362 Rootsi krooni, olles 4,3% plussis.

Üleeile öösel avaldas oma väga head kvartalitulemused ja tugeva prognoosi maailma suuruselt teine mobiiltelefonide tootja Motorola. Motorola aktsia alustas eile hommikul USAs 19,55 dollaril ehk üle 20% tõusuga. Motorola rivaali Nokia aktsia oli kella viie paiku õhtul 12,53 eurol ehk 1,9% miinuses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing