Greenspan mängib turuga

Raivo Sormunen 23. aprill 2004, 00:00

Mlotorola üle ootuste hea kvartalitulemus ja USA keskpanga juhi Greenspani sõnavõtt, kus ei hirmutatud investoreid kohese intressitõusuga tõstis kolmapäeval USAs aktsiaid. Euroopas tegi eile ilma liitumistuhinas ravimisektori aktsiaid.

Greenspan küll tunnistas üleeilses ülesastumises, et intressid peavad jõulise majanduskasvu juures tõusma, kuid ta välistas analüütikute sõnul kohese intressitõusu, öeldes et majanduskasv pole sütitanud inflatsioonisurvet.

Vaid päev varem peetud sõnavõtust luges turg välja, et Greenspanil on intresside tõstmisega kiire taga ja tegi läbi kiire languse. Samas aga kardetakse, et niikaua kui Greenspan midagi täpselt ei ütle võib jääda turg sihitult ulpima.

Tehnoloogiasektorit vedas maailma suuruselt teine mobiiltelefonide tootja Motorola, mis kolmekordistas oma kvartalikasumi ning tuli välja üle ootuste hea teise kvartali prognoosidega. Motorola lõpetas päeva 19 ptotsendise tõusuga (19,30 dollaril).

Euroopas pakkus eile huvi farmaatsiasektor, kuna Novartis alustas Aventisega liitumisläbirääkimisi, püüdes sellega nurjata Sanofi vaenuliku ülevõtmispakkumise.

Euroopa suuruselt kolmas ravitootja Novartis langes eile kella viieks 2,7 protsenti, tasemeni 55,85 Shveitsi franki ning Aventis tõusis 4,3 protsenti, jõudes 65,45 euroni.

Uudise peale tõusis ka Sanofi, liikudes 55,55 eurol ehk 2,4 protsenti plussis.

Novartise juhtus otsustas hakata pidama läbirääkimisi Aventisega, et ettevõtted võimaluse korral liita. Tehingu tulemusena sünniks maailma suuruselt teine ravimitootja, mis jääks alla ainult Pfizerile ning oleks suurim vähivastaste ravimite valmistaja.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:23
Otsi:

Ava täpsem otsing