Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Mademoiselle meelitab magusaga

Heidi Vihma 23. aprill 2004, 00:00

Kuna töötasin hulk aega Mademoiselle?i lähedal, juhtus sageli, et keegi töökaaslastest kostitas sünnipäeval kolleege just Mademoiselle?i tordiga ja ikka ja jälle teenisid need kiitust. Nii et kookide osas on just see kohvik minu jaoks vaieldamatult liidripositsioonil olnud. Aga mitte ainult.

Mademoiselle pakub ka salateid ja ilusaid päevasuppe ? igal päeval erinevaid. Nii sageli ei ole ma seal suutnud käia, et supid oleks tüütult korduma hakanud ja viimase korra tomatisupp oli suurepärane. Lisaks kaheteistkümnest kolmeni pakutavale päevasupile on tõsisemast toidust menüüs bagelite nime all esinevad suured võileivad, salatid ja quiche?id ? prantsuspärased lahtised pirukad. Nii külmsuitsulõhe- ja printemps-salat kui ka tomati-mozzarella salat andsid koos väikeste pruunide kuklitega väikese isuga lõunastaja portsjoni välja. Ainult salati nimi tekitas segadust: kui lähtuda prantsuse keelest, võiks olla tegemist kevadsalatiga. Nii et lõhe ja kevade salat. Või hoopis kevadsalat lõhega? Arusaamatuks jäi salati sisu ka süües, aga igatahes maitses see hästi.

Magusavalik on Mademoiselle?is mitmekesine, seda nii maitsetelt kui ka koguselt, imeväiksest Dallase saiast kuni suure tordilõiguni, mis magusaisu mitmeks päevaks ära võtab. Koogi kõrvale saab mitut sorti kohvi ja korralikku kannuteed.

Kes kiirustab, saab söögi ruttu kätte, sest teenindatakse leti juures ja järjekord ei ole kunagi pikem kui üks-kaks inimest. Kellel rohkem aega, nende jaoks on hulk värskeid ajalehti.

Mitte ainult prantsuskeelne nimi, vaid kogu õhustik meenutab siin Prantsusmaa kohvikuid. Hea kohvi ja värske saia lõhn ning ajalehed on ainult üks osa sellest. Ka külastajad on Mademoiselle?is niisugust kergemat ja rõõmsamat sorti. On see siis kohviku nimi, menüü või asukoht ? miski meelitab ilusaid inimesi ligi.

Eelmisel suvel oli kohviku ees ka väike väliterrass, kust mõnus päikest püüda. Peale selle saab autoga ligi ning parklas on seni kohti jätkunud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing