Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

1. maist kaob veterinaar- ja toidukontroll enamikus piiripunktides

Inno Tähismaa 29. aprill 2004, 12:08

Südaööst vastu 1. maid ei teostata enam kaupade veterinaar- ja toidukontrolli suures osas tollipunktides.

Kontroll kaob Tallinna Vanasadama, Muuga Sadama, Tallinna lennujaama, Narva maantee ja raudtee, Valga mantee ja raudtee, Ikla maantee, Pärnu sadama, Roomassaare sadama, Tartu raudtee veterinaar-ja toidukontrolli piiripunktides, teatas veterinaar- ja toiduameti esindaja.

Lisaks hoiatab Veterinaar-ja Toiduamet, et EL ühise teavitamissüsteemiga ühinemine võib kaasa tuua tõrkeid kaupade vormistamisel.

Kolmandatest riikidest pärit loomseid toidukaupu ja elusloomi tohib maikuust alates esialgu importida vaid läbi Luhamaa, Paljassaare ja Paldiski Lõunasadama piiripunkti, mis on kantud Euroopa Liidu poolt tunnustatud piiripunktide loetellu. Neis piiripunktides on võimalik teha Euroopa Liidu nõuetele vastavat veterinaarkontrolli.

Esmaspäeval saabusid Eestisse kolm eksperti Euroopa Liidu liikmesriikidest, et nõustada ja koolitada veterinaar-ja toidukontrolli läbiviimist piiripunktides, kus peale 1.maid 2004 jätkub kaubavahetus kolmandate riikidega. Koolitusse on kaasatud Luhamaa mnt, Paldiski sadama, Paljassaare sadama, Muuga sadama ning Narva maantee piiripunktid.

Kahe viimatinimetatud piiripunkti lisamine EL poolt tunnustatud piiripunktide loetellu sõltub Euroopa Komisjoni 17.- 23. mail toimuva missiooni poolt läbiviidava inspekteerimise tulemustest.

Euroopa Liidu liikmesriikidest sissetoodavate loomade ja loomsete saaduste puhul peavad sihtkoha vastuvõtjad olema eelnevalt registreeritud maakondlikes veterinaarkeskustes. Taotlusi veterinaarkeskustele saab selleks esitada alates käesoleva nädala esmaspäevast (26. aprill), kuid käskkirju sihtkohas vastuvõtjana registreerimise kohta väljastatakse alates 3.maist.

Põhjalikuma ülevaate Veterinaar-ja Toiduametis toimuvatest muutustest saab kodulehe www.vet.agri.ee

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing