Alates 1. maist saab kõiki telefoninumbreid valida ainult ilma nullita

Inno Tähismaa 29. aprill 2004, 11:02

Sideamet teatab, et 1. maist tuleb kõiki telefoninumbreid üleriigiliselt valida ilma riigisisest prefiksit 0 ette valimata.

Nullita tuleb valida nii teise maakonda, mobiilile kui ka teenuseosutajale helistades.

Seoses prefiksi 0 kasutamise lõpetamisega on viimane aeg telefoni, mobiiltelefoni, faksi ja muu aparaadi mälus numbrid salvestada ilma nullita. Mobiiltelefonide mälus võiks telefoninumbrid salvestada koos rahvusvahelise prefiksi tähistajaga + ja Eesti riigikoodiga 372, näiteks +372 5550 0001.

1. maist kuni 31. juulini 2004 peavad telekommunikatsioonivõrgu operaatorid ja -teenuse osutajad tagama, et kehtetuks muutunud valimiskorra kasutamisel informeeriks automaatvastaja muutusest ning teataks uuest valimiskorrast. SMS-ide ja MMS-ide saatmisel kehtetuks muutunud valimiskorra kasutamisel informeeritakse tarbijat terminali ekraanile ilmuva võrguteatega või tagasi saadetud SMS/MMS-iga.

Välismaale, hädaabinumbrile ja lühinumbritele helistamine ei muutu. Välismaale helistades tuleb endiselt kaks nulli ette valida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing