Altkäemaksu võtnud ametnik läheb pooleks aastaks vangi

Inno Tähismaa 29. aprill 2004, 13:13

Tallinna Linnakohus mõistis ametniku süüdi ametiisikuna altkäemaksu võtmises ja ametialases võltsimises ning karistas teda kahe-aastase vangistusega.

Vangistusest tuleb Aleksei Vaiseril (29) koheselt ära kanda kuus kuud, ülejäänud vangistuse kannab Vaiser tingimisi kolme-aastase katseajaga, teatas linnakohtu pressiesindaja. Lisaks võttis kohus Vaiserilt kolmeks aastaks loa tegutseda vedelkütuste sertifitseerimise alal. Sundraha kohtualuselt on 3720 krooni.

Vaiser töötas OÜs B.E.I. Survey, mis tegeles vedelkütuse sertifitseerimisega. Süüdistuse järgi väljastas Vaiser 2003. aasta juunis 7000-kroonise altkäemaksu eest kvaliteedinõuetele mittevastavale kütusele vastavussertifikaadi. Sertifikaati ette valmistades märkis Vaiser sellele normidele vastavad näitajad, võltsis eksperdi allkirja ja kinnitas osaühingu templiga.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing