Müügimees ei ole veel kindlustusmaakler

Mart Mere 03. mai 2004, 00:00

Äripäev kirjutas, et kuu ajaga 700 000 kr eest kliente üle võtnud kindlustusmaaklerid on sattunud endise tööandja If Eesti Kindlustuse meelepaha alla, kes süüdistab müügimehi usalduse kuritarvitamises. Kahju on lugeda lehest lugu kahest tegelasest, keda ainult kaudselt võiks nimetada kindlustusmaakleriteks, kuid kes ei tea antud valdkonna ideoloogiast, ajaloost ega eesmärgist ausalt öeldes midagi.

Seaduse järgi on kindlustusmaakler juriidiline isik, kes viib omavahel kokku kindlustusseltsi ja kindlustuslepingut sõlmida sooviva isiku ning tegutseb viimase huvides. Seadus seletab kindlustusmaaklerit suhteliselt lihtsalt ning ühe lausega. Ideoloogiliselt on selle ametinimetuse taga üle saja aasta vanused mängureeglid. Hea kindlustusmaakleri eesmärk on kliendi nõustamine kiiresti muutuval turul ning mitte ainult kindlustuslepingu müümine, vaid soodsaimate lahenduste leidmine kliendile. Maailma ühe suurima kindlustusmaaklerfirma Marshi looja, Henry Marshi, on öelnud 1901. a: ?Sinu probleem on risk, mitte kindlustus?.

Kindlustuslepingut vahendada on väga lihtne, samas tuleb esmalt aru saada, milleks seda kindlustust vaja on. Kindlustusseltsilt kindlustuslepingute ?ülelöömine? ei ole kindlasti see, milleks kindlus-tusmaaklerlus loodud on. Kliendile peab kindlustusmaak-lerlus pakkuma lisaväärtust riskide väljaselgitamise kaudu. Kliendil peab aitama riske juhtida, mille üks viimane maandamise meetod on traditsiooniline kindlustus.

Kahtlemata on klient alati vaba oma valikutes, kuid on väga kahju, kui sellest valikust jääb välja kõige olulisem osa ehk turvalisus ehk kuidas klient saaks oma riske alternatiivselt maandada. Klientidele soovitan kasutada oma vaba valiku võimalust ning uurida turul kõiki pakutavaid võimalusi, sest kindlustusmaaklerlus on midagi enamat kui lihtsa kindlustuslepingu vahendamine.

Marsh Kindlustusmaakler AS on maailma suurima kindlustusmaaklerfirma Marsh&McLennan tütarettevõte Eestis. Kindlustusmaaklerlus on paljudele sellel alal töötavatele inimestele püha ning südamega tehtav, eetika ning põhimõtetega töö. Kindlustusagendist ei saada kindlustusmaakleriks üleöö. Eesmärgilt ning ideoloogialt on need kaks täiesti erinevat tegevusala.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing