ELi laienemine käivitab maksuvaidluse

03. mai 2004, 11:48

ELi laienemine lõpetas külma sõja peatüki, kuid avas kohe uue rindejoone maksupoliitikas, mis jääb võitluste tandriks veel aastateks, kirjutab WSJ.

Pliitikud ja ärimehed Poolast ning Euroopa Komisjon lükkasid nädalavahetusel tagasi Saksa kantsleri Gerhard Schröderi süüdistused ?maksudumpingus?, mis ta tõi välja läinu nädalal ajalehtedele Handelsblatt ja Wall Street Journal antud intervjuus. Schröder ütles, et ELi uued riigid peavad oma ettevõtete maksukoormat tõstma.

Ehkki Schröderi süüdistused lükati tagasi kui kodumaise poliitika ja lobby mõju, on erinev maksuideoloogia poliitikute sõnul debatt, mis on ELi sisese konkurentsi tuumaks ning mis niisama lihtsalt ei vaibu, kirjutab WSJ.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    10. November 2009, 00:00
    Otsi:

    Ava täpsem otsing