Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

SEC uurib Coca-Cola võimaliku raamatupidamispettust

03. mai 2004, 15:19

USA Väärtpaberijärelevalve SEC intensiivistab Coca-Cola võimaliku raamatupidamispettuse uurimist, kirjutab WSJ.com.

SEC ja USA Kohtuministeerium alustasid firma uurimist läinud suvel, keskendudes kahtlustele nagu oleks Coca-Cola saatnud liig suuri kontsentraadikoguseid villijatele ja teistele turustajatele Jaapanis ja Põhja-Ameerikas näitamaks viimaste aastate tulemusi tegelikust ilusamatena. Hiljem sel kuul on oodata firma töötajate tunnistuste andmist.

Endised Coca-Cola finantsala töötajad olevat öelnud uurijatele, et firma tegeles ilustamisega täitmaks või ületamaks kvartali käibe- ja kasumiprognoose. Firma keeldus kommentaaridest, kuna uurimine on alles käimas.

Karastusjookide tootja on eitanud valesti toimimist ning teinud uurijatega täielikult koostööd.

USA Kohtuministeerium keeldus kriminaaluurimist kommenteerimast. SECi pressiesindajat ei saanud Wall Street Journal kätte.

Mitmed firma endised finantsdirektorid ja praegused ning endised töötajad teevad koostööd ametivõimudega. Ametivõimude käes on e-post ühelt töötajalt, kus viimane avaldas muret ekstreemselt suurte Põhja-Ameerikasse saadetud siirupilaadungite pärast 1999 ja 2000 aastal.

Selle aasta lõpus läheb Coca-Cola praegune juhatuse esimees Douglas Daft pensionile. Veebruarist alates on firma tegelenud väljastpoolt juhi otsimisega. Firmasiseselt on ainult üks kandidaat ? firma president ja tootmisdirektor Stevan J. Heyer.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing