Ragn-Sells asub majandama Rapla uut jäätmejaama

04. mai 2004, 13:50

Raplas alustas tööd uut sorti jäätmejaam, mille opereerimiskonkursi võitis Eesti üks suuremaid jäätmekäitlusettevõtteid Ragn-Sells AS, teatas ettevõte.

Uus, ligi 6 miljonit krooni maksev jaam on esimene sedasorti rajatis Eestis ning võimaldab käidelda kuni 12 000 tonni jäätmeid aastas.

?Uue sedasorti jäätmejaama avamine on üks sammudest, milliseid tuleb Eestis veel teha, et viia oma jäätmekäitlussüsteem lõplikult vastavusse Euroopa Liidus nõutavate keskkonnasõbralikkuse normidele, ? lausus Ragn-Sells AS arendusdirektor Agu Remmelg. ?Ragn-Sellsile tähendab jäätmejaama opereerimiskonkursi võitmine uut väljakutset ja võimalust panna ennast proovile piirkonnas, kus me seni veel väga aktiivselt pole tegutsenud.?

Täna tööd alustanud jäätmejaama on kokku investeeritud ligi 6 miljonit krooni ning see võimaldab käidelda kuni 12 000 tonni jäätmeid aastas. Uues Raplamaa jäätmekeskuses on press ja 6 mahutit, milledest igaüks mahutab kuni 12 tonni jäätmeid. Jäätmejaam kuulub MTÜle Raplamaa Jäätmekäitluskeskus, mille omanikuks on kuus Raplamaa valda.

Ragn-Sells plaanib uues jäätmekeskuses jäätmeid vastu võtta liigiti. Taaskasutatavad materjalid veetakse ümbertöötlemisse Ragn-SellsŽi Tallinna taaskasutatavate jäätmete sorteerimisjaama, kust klaas viiakse ASi Järvakandi Klaas, paber eksporditakse Leedu paberitehasesse ning kile kas Lätti või Leetu. Ohtlikud jäätmed annab Ragn-Sells üle nende kogumisega tegelevatele ettevõtetele. Jäätmed, mida taaskasutada ei saa, ladustatakse Väätsa prügilas.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing