Nafta hind 13,5 aasta kõrgeim

Tõnis Oja 05. mai 2004, 00:00

Nädalavahetusel toimus terrorirünnak Saudi Araabia naftakeemia tehasele, mille tagajärjel hukkus viis inimest. On oht, et maailma suurimat naftatootjat ja teisi Lähis-Ida riikide naftatööstusettevõtteid tabavad rünnakud võivad põhjustada tarnete katkestusi. Möödunud nädalal hoidsid USA väed ära enesetaputerroristide rünnaku Lõuna-Iraagis asuva Basra naftaekspordi terminalis.

Rahvusvaheline energeetikaagentuur (IEA), hoiatas, et kõrge nafta hind võib tekitada olulist kahju nii naftat importivate riikide kui ka kogu maailma majandusele tervikuna, ?Nafta hinna tõus viimastel kuudel on näidanud, et hiljutine hinnatõus on jätkusuutlik,? teatas IEA.

Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) on jõudnud juba teatada, et hinnatõus on väljunud nende kontrolli alt.

Tavaliselt kahaneb pärast talvist kütteperioodi tarbimine, mistõttu nafta hind annab järele.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:25
Otsi:

Ava täpsem otsing