Putini uued Jukose-vastased rünnakud halvendavad investeerimiskliimat

06. mai 2004, 13:05

Külastades Siberi naftatootmispiirkonna linnu Salehardi ja Surgutti, arvustas president teravalt Jukost, et too panustab vähe sotsiaalhooldusse.

Kiites nii Salehardi kui Surgutti, mis on riikliku Gazpromi ja Surgutneftegazi tugipunktideks, sai Putinilt kõvasti võtta Jukose tugipunkt Neftejugansk. Putini väitel ei ole seal piisavalt rahastatud haridust ja tervishoidu.

Jukose ümber juba kuid valitsev ebakindlus on teinud Venemaa suurinvestorid ülimalt ettevaatlikuks, kirjutab Svenska Dagbladet.

Levivad kuuldused, et järgmisena satub löögi alla Norilsk Nickeli osanik Vladimir Potanin, ning need on juba mõjutanud ka Moskva börsi. Samuti on kuulda, et venelased soovivad muuta eelmisel aastal kokku lepitud Britsh Petroleumi ja TNK vahel sõlmitud tehingut.

Putin kinnitas Siberis käigu ajal, et riik jätab nafta- ja gaasitorustikud riigi kontrolli alla, mille eest kannavad hoolt Gazprom ja Transneft. Tema arvetes ei ole see erainvesteeringutele takistuseks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing