Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Konverents tõi kokku 250 sekretäri
Sekretäride päeva hommik Radisson SASi konverentsikeskuses on ühtaegu pidulik ja seminarile omaselt asine. Pea 250 sekretäri üle kogu Eesti on tulnud Sekretär.ee poolt korraldatavale konverentsile, et oma tööelu jaoks positiivseid retsepte koguda.
Rikkaliku hommikusöögi juurde esitavad Ines Aru ja Eda-Ines Etti lühietenduse ?Ines & Ines?. Päeva esimene ettekanne Tiina Saare juhtimisel paneb osalejad mõtlema oma elu õnne peale ? kuidas karjäärijuhtimisega elu rahuldust pakkuvaks kujundada.
Ettekanne ei mõju kihutustööna, kuidas karjääriredelil tippu pürgida, vaid pigem veenvalt põhjendatud soovitusena, miks on mõttekas oma tänasesse töösse uuesti ära armuda ja ennast väärtuslikuna tunda. Saar räägib olukorrast tööturul, toob markantseid näiteid värbamiskultuurist, annab vihjeid, kust uusi oskusi osta, ja esitab vaheldumisi karjäärisoovitustega õpetlikke-naljakaid lugusid.
?Koos kuuma piimaga ja vahustatult,? nii võib konverentsi menüüst lugeda järgmise etteastuja sissejuhatuseks.
Signe Kivi räägib sekretäride olulisusest oma karjääris. Ta räägib sekretärist kui partnerist, kui oma ala spetsialistist, kui asendamatust töötajast ettevõtte jaoks, aga ka kui inimesest, kellele võib usaldada pisut rohkemgi kui tööga seonduvalt.
Kolmel korral ametisse astunult sekretäri vallandanud Kivi ei jäta endast karmikäelise juhi muljet. Pigem on ta otsinud sellele kohale inimest, kes oma tööd südamega teeks ja ei peaks ennast pelgalt kohvikeetjaks ja -serveerijaks. Ja ka leidnud. Kivi üllatuseks ei ole aga professionaalne sekretär hoolimata oma kiiretest tegemistest pidanud paljuks serveerida talle just niisugust kohvi, nagu ta armastab ? vahustatud kuuma piimaga.
Tekstiilikunstnikuna jagab Kivi ka mõned nipid sekretäri riietumisstiili kohta. Vaevalt, et ükski konverentsil osalenutest sekretäridest suvel paljaste õlgadega enam ringi julgeb lipata. Kivi soovitab küll lisada uljust riietumistavadesse, aga siiski piiri pidada tööalase soliidsuse säilitamiseks.
Kaur Kenderi loeng kriisikommunikatsioonist ehk olukorrast, kui taevas kukub alla, mõjub ühtaegu puhastavalt ja mõtteid korrastavalt. See on pigem jutlus sellest, kuidas kriise tajuda mittekriisidena.
Elevust lisab tõik, et Kender ka ise endale sekretäri otsib, peamiselt sellist, kes suudaks tema eest ?ei? öelda, kui järjekordne esinemispalve peaks tulema.
Konverentsipäeva teisel poolel jagab Eero Jürgensen soovitusi, kuidas töökeskkonda ja interjööri töökoha hingeelule vastavaks kujundada. Aet Alevi räägi riietumiskunsti saladustest ning päeva lõpetavad Ly Ranne iluretseptid.
Retsepte jagatakse päeva jooksul palju. Esinejate taustal askeldavad konverentsisaali improviseeritud köögis ka kokad, kes kohvi- ja lõunapausideks gurmaanlikke suupisteid valmistavad.
Lustakalt menüü stiilis üles ehitatud konverents pakkus ühtaegu meelelahutust ja tarkusi oma igapäevatöö kvaliteedi parandamiseks.
Autor: Maria Fedina