Marimekko atraktiivne

Alvar Jõgeva 07. mai 2004, 00:00

Euroopa aktsiad langesid, keskpank jättis intressid muutmata. Löögi alla sattusid finantssektori aktsiad.

Turul vedasid langust BNP Paribas ja HSBC. Esimene neist teatas 31 protsenti kasvanud kvartalikasumist, mis ulatus 1,26 miljardi euroni. Tulemus hõlmas siiski 397 miljoni euro ulatuses erakorralist tulu. Numbrid on esmapilgul head, kuid sisaldavad erakorralist tulu ja väga madalaid provisjone. See on ka arvatavasti põhjus, miks BNP Paribase aktsia kauples üle 2% miinuses.

Helsingi börsil head tulemused avaldanud rõivatooja ja moelooja Marimekko aktsia kauples üle 4% kõrgemal. Marimekko käive kasvas I kvartalis ligi 17%, 14,1 miljoni euroni. Kontserni puhaskasum kasvas 1,05 miljoni euroni, aasta tagasi oli see 414 000 eurot. Sellel aastal ootab ettevõte üle 10protsendilist kasumi kasvu ja kasumlikkus peaks püsima heal tasemel. Olen kaalunud Marimekko aktsiate ostmist, kuid aktsia hind on eest ära liikunud. Eriti meeldis mulle Marimekko siis, kui Eesti rõivatootja Baltika oli raskustes. Hetkel olen Baltika suhtes juba positiivsemalt meelestatud, kuna paistab, et suurematest probleemidest on välja tuldud. Marimekko viimaste aastate edu on põhinenud retrotrendil. Kuna ma pole moeajakirjanik, siis on mul raske hinnata, kaua võib sedaviisi edu saavutada.

Nokia aktsia kauples eile enam-vähem üleeilsel sulgemistasemel. Väikest vastupanu osutab arvatavasti 12 euro tase. Üleeile tugevalt esinenud Ericssoni aktsia oli eile kahe protsendi jagu miinuses.

USA aktsiaturud alustasid kauplemist üle pooleprotsendises miinuses, mida võis juba päeva keskel futuuride põhjal ennustada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing