Suurfirmad kaitsevad end internetiohu eest

Silva Männik 07. mai 2004, 00:00

Kõige radikaalsem on viimastel kuudel mitu suuremat häkkerirünnakut üle elanud Hansapank, kes keelas eelmisel nädalal oma töötajatel enamiku internetilehekülgede kasutamise.

Hansapanga IT haldusdivisjoni juhi Hanno Hussari sõnul on Hansapank säilitanud juurdepääsu vaid neile veebilehtedele, mis on tööks vajalikud ning mille turvalisuses ollakse kindlad. Kokku vaid veidi üle 800 veebilehe.

?Piirang on ettevaatusabinõu, et kaitsta panga sisemisi veebikanaleid kahjulike programmide eest,? selgitas Hussar. ?Tänapäevane internetikeskkond on muutunud järjest ebaturvalisemaks ning ainult viirusetõrje kasutamisest ei pruugi piisata.?

Hussari sõnul töötavad panga IT-spetsialistid praegu välja uut turvalisemat brausimislahendust interneti kasutamiseks, mis läheb kasutusse järgmisel nädalal ning avardab taas interneti kasutamise võimalusi.

Viimastel kuudel on mõnede veebilehtele ligipääs piiratud ka Elioni sisevõrgust ning piiranguid on kavas veelgi karmistada.

Elion Ettevõtted ASi meediasuhete juht Ain Parmas selgitas, et osa lehti on kinni keeratud infoturbe kaalutlustel, osa tööaja otstarbekama kasutamise eesmärgil. Piiratud veebilehtede täpset arvu ja näiteid ei soovi Elion avaldada. Internet Explorerist loobumist ei ole Elion Parmase sõnul siiski kaalunud.

Ühispank piiras interneti kasutamist juba eelmisel aastal. Panga teatel on keelatud käivitada tööjaamades Active-X, Javascript ja Activescript. Erandid on lubatud ainult n-ö valge nimekirja alusel. Samuti on tõkestatud paljude failitüüpide (exe, com, mp3, avi jt) allalaadimine. Suuremate piirangute rakendamist ei pea Ühispank praegu otstarbekaks. Ühispangas on laialdaselt kasutusel ka alternatiivsed veebilehitsejad, näiteks Mozilla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing