EPL: Alkoholiralli kahekordistas Liviko käibe

10. mai 2004, 07:50

Pärast 1. maid oodatud alkoholiralli käigus on enim võitnud sadamaümbruse kauplused, kus õlle- ja viinamüük on mitu korda kasvanud.

Kuigi soomlastel on olnud võimalik senisest suuremaid alkoholikoguseid üle lahe viia vähem kui nädala jagu, on Liviko kaupluste käive selle ajaga kahekordistunud, kirjutab Eesti Päevaleht.

ASi Liviko turundusdirektor Janek Kalvi tõdes, et nii nagu ettevõtte prognoosid seatud olid, nii ka läks ? alkoholiralli mõjutas enim just sadama piirkonda jäävaid kauplusi, mida on tosinajagu. ?Suurele turule on mõju jäänud märkamatuks,? ütles Kalvi.

Livikol on sadama lähedal kaks kauplust ? Mere puiesteel ning Narva maanteel.

Liviko kauplustest ostetakse rohkesti alkoholikohvreid. ?Kusagil 60 protsenti kogumahust moodustab õlu ning umbes 38 protsenti viin. Veini osakaal pole erinevalt importijate ootustest kasvanud,? ütles Liviko turundusdirektor. ?Meie kaupluste personal on täheldanud, et suurem ostusurve on sünkroonis laevade sissetulemise või väljaminemisega. Vahepeal saavad müüjad natuke hinge tõmmata,? lisas ta.

Janek Kalvi teada on mitmed sadamaala kaupmehed teinud või kavandamas ümberkorraldusi, et laiendada kaupluste müügipinda ning leida täiendavat ruumi alkoholi väljapanekuks. ?Vaevalt ühe nädala põhjal on näha, et tihtipeale on poodides kaupa vähem, kui on nõudlus.?

Sadama Citymarketi juhataja Lea Sinik ütles, et alkoholimüük on kaupluses pärast 1. maid paar korda kindlasti kasvanud. ?Täpselt ei oska öelda, kui suur kasv on olnud,? lausus Sinik, kuid lisas, et näiteks õllekohvreid ostetakse ikka aluste kaupa.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing