Dollar jeeni suhtes kaheksa kuu kalleim

Raivo Sormunen 11. mai 2004, 00:00

Dollar tugevnes eile Jaapani jeeni vastu ligi viimase kaheksa kuu kõrgeimale tasemele, kuna mure USA keskpanga intresside tõusu ees vähendas investorites isu Jaapani aktsiate vastu, kirjutas Bloomberg.

?Me näeme praegu odavnevat jeeni, kuna fondid viivad oma raha Jaapanist välja,? ütles BNP Paribas valuutastrateeg Hans Guenter Redeke. ?Investorid teevad hetkel oma Jaapani ja Aasia aktsiaportfelle rahaks.?

Dollar hakkas möödunud reedel kiiresti tugevnema kõigi 16 peamise valuuta vastu, kuna aprillis kasvas tööga hõivatute arv prognoositust rohkem ning see tõstis pead spekulatsioonil, et USA keskpank võib baasintresse tõsta juba järgmisel kuul. Dollar tugevnes eile hommikul New Yorgis 113,58 jeenini. Euro vastu tugevnes dollar1,1813 dollarini (13,25 krooni dollar).

?Jaapani jeen võib sel kuul nõrgeneda dollari suhtes 115 jeenini,? ütles Bank of Tokyo-Mitsubishi välisvaluuta juht Kikuko Takeda. Aasta lõpuks peaks Takeda prognooside kohaselt saama dollari eest 98 jeeni (vana prognoos oli 90 jeeni).

?Jeen peaks nõrgenema lühiajalises plaanis 115ni,? arvas Bear Stearns valuutastrateeg Steven Barrow, kelle sõnul peaks aasta lõpuks dollari eest saama 97 jeeni. ?Ma ei usu, et see tähendab dollari langustrendi lõppu.?

60% Bloombergi poolt küsitletud 68 kauplejast, investorist ja strateegist soovitasid möödunud reedel eurot dollari vastu müüa. Paar nädalat tagasi soovitasid eurot dollari vastu müüa 43% küsitletuist.

Juulikuu futuuride intress tõusis reedel 1,23%ni, millest loeb välja et üle 90% usub, et USA keskpank tõstab oma 30. juunil toimuval koosviibimisel baasintresse 1% pealt kõrgemale. 1. aprillil oli juulikuu futuuride intress kõigest 1,06%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing