Vedelkristallekraanide müük tõusuteel

Villy Paimets 11. mai 2004, 00:00

Uudisteagentuuri Bloomberg andmetel ennustatakse tänavu teleri- ja arvutimonitoridena kasutatavate vedelkristallekraanide (LCD-ekraanid) tootmise mahu kasvu tervelt 56 protsenti, 480 miljardi kroonini.

?Täitsa usun seda prognoosi. Baltimaade kohta võin öelda, et LCDde müügi maht kahekordistub, LCD on vallutanud monitorituru ning kasv on kindlasti suurem kui 56%,? ütles arvutikaupade hulgimüüja TD Baltic ASi juhatuse esimees Kaur Lohk.

?Selle aasta esimese nelja kuuga müüsime üle 3000 LCD-monitori ehk 75 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil,? ütles arvutikaupade hulgimüüja GNT Eesti AS juhatuse esimees Anti Kuiv. ?Rahaline käive on kasvanud 67%, mis on väga kõva sõna, sest hinnad ikkagi langevad.?

?Selleks aastaks prognoosime 50% käibe kasvu, ühikuliselt me prognoosi ei tee, aga loogiliselt võttes on tükkide arvus oodata olulist kasvu, kui kogukäive kasvab,? ütles Kuiv. GNT Eesti prognoos hõlmab kõiki monitore, LCDsid pole eraldi välja toodud.

?Uudisena alustasime ka LCD-televiisorite müügiga ning aasta esimese nelja kuuga oleme neid Eestis müünud sadakond, eelmisel aastal samal perioodil müüsime ainult ühe,? lisas Kuiv. ?Tuleb välja, et Eesti rahva rikkus kasvab ikka jõudsalt, loodame et euroliit seda ei pärsi.?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:26
    Otsi:

    Ava täpsem otsing