Toyota aastakasum oli üle kahe korra suurem kui GMil ja Fordil kokku

Tõnis Oja 12. mai 2004, 00:00

Eelmise kvartali kasum, mis oli Toyota majandusaasta viimane kvartal, kasvas kaks korda, 141 protsendi võrra ehk 351,2 miljardi jeenini võrrelduna aastataguse perioodiga. Käive kasvas tänu mudelite Corolla ja Camry erakordselt heale müügile 4,68 triljoni jeenini (41,4 miljardi dollarini). Aasta kogukäive kasvas 11,6 protsenti, rekordilise 17,3 triljoni jeenini (153 miljardi dollarini). Aastane kasumi kasv oli 55 protsenti.

Maailma suurim autotootja General Motors teenis eelmisel aastal kasumit 3,8 miljardit dollarit, Fordi kasumiks jäi veidi alla poole miljardi dollari.

Käesoleva aasta kasum tõenäoliselt kahaneb 2,8 protsendi võrra, 1,03 triljoni jeenini, ja käive kasvab tänu headele müügitulemustele Aasias ja Euroopas, teatas Bloomberg. USAs Toyota müük aeglustub, sest nii General Motors kui ka Ford toovad turule uusi just Toyota toodanguga konkureerivaid mudeleid, arvasid uudisteagentuuri küsitletud analüütikud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:26
Otsi:

Ava täpsem otsing