PM: Tallinna varamüük tahab ühingutelt peavarju võtta

13. mai 2004, 07:59

Tallinna linnavõimu soov kasseerida kesklinnas asuva Endla 4 maja eest üle 40 miljoni krooni ähvardab peavarjuta jätta majas tegutsevaid kodanikeühendusi.

Linnavalitsuselt juba heakskiidu saanud ning täna volikogu otsust ootava kava kohaselt läheks keskraamatukogu ja Kaarli kiriku naabruses olev kuuekorruseline maja enampakkumisele alghinnaga 41,5 miljonit krooni, kirjutas Postimees.

Majas ruume rentivast ligi 40 asutusest on 13 mittetulundusühingud või muud kodanikeühendused, mille hulka kuuluvad näiteks Jaan Tõnissoni Instituut, Memento Tallinna ühendus, Eesti Nägemispuuetega Inimeste Fond ja Eesti Õigusjärgsete Omanike Liit.

Jaan Tõnissoni Instituuti juhtiv Agu Laius ütles, et kodanikeühendused kavatsevad täna hommikul saata volikogule pöördumise müügieelnõu maha hääletada.

«Hoone müümine tähendab rendihinna tõusu, mis pole ühingutele jõukohane, ning ühingud pole võimelised ruume rentima ka turuhindadega,» refereeris Laius volikogule minevat kirja.

«Linnavalitsus pole midagi teinud, et hoones ruume rentivatele ühendustele oleks varakult pakutud võrdväärseid asenduspindasid ning oleks selgeks räägitud edasised võimalikud rendisuhted,» sedastas Laius.

Tema sõnul teevad ühendused volikogule ettepaneku müügieelnõu päevakorrast välja võtta, kuni iga mittetulundusühinguga on neile ruumide rentimise küsimuses kokku lepitud.

Endla 4 maja müügi vastu on reformierakondlase Keit Pentuse juhitav Kesklinna valitsus, mis ei soovi maja müüki enne, kui mittetulundusühingutele on asenduspinnad leitud. «Võib-olla veelgi olulisem on maja keldrikorrusel olev ujula, kus koolid käivad lastele kohustuslikke ujumistunde andmas,» lausus Pentus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing