PM: Valitsusliit jagab välja maavanemakohad

13. mai 2004, 07:58

Tulevad nädalad toovad võimuliidu tagatubadesse kauplemisjutud, sest Rahvaliit, Res Publica ja Reformierakond hakkavad omavahel jagama 12 maavanema kohta.

Eile maavanemakandidaatide dokumente kontrollinud hindamiskomisjon eesotsas riigisekretär Heiki Loodiga lubas kohe järgmisse, sisulise nõuetele vastavuse vooru 47 kandidaadist 33, praakis välja kolm ja otsustas täiendavaid dokumente küsida 11 kandidaadilt, kirjutas Postimees.

Loodi kinnitusel jagub kandidaate igasse maakonda. Enim ? üheksa ? on Põlvamaa juhiks soovijaid. Viljandi maavanemaks seevastu kandideerib üksnes praegune maavanema kohusetäitja Kalle Küttis.

Kolmapäeval loodab komisjon hinnata kandidaatide vastavust nõuetele ka sisuliselt ning esitab siis nõuetele vastavad kandidaadid rahvaliitlasest regionaalministrile Jaan Õunapuule lõpliku valiku tegemiseks.

Seega jäävad järgmisel nädalal ametlikult regionaalministri sõeluda kümned kandidaadid, kelle komisjon on konkursitingimustele vastavaks tunnistanud. Ent selleks, et saada 8. juuliks oma kandidaatidele valitsuse nõusolek, peab Õunapuul enne olema sahtlis koalitsioonipartnerite Reformierakonna ja Res Publica mitteametlik heakskiit.

Res Publica pakkus juba varakevadel, et las valitsusliit jagab maakonnad omavahel ära ? respublikaanidele, rahvaliitlastele ja reformierakondlastele võrdselt viis maavanemat. Rahvaliit lükkas kauba tagasi, sest oleks neil tingimustel suurematest maakondadest ilma jäänud.

Reformierakonna aseesimees, majandusminister Meelis Atonen tunnistas eile, et ta on arutanud koalitsioonikaaslastega maavanemate jagamist erakondade vahel. «Ma ei eita, et poliitilisi kõnelusi maavanemate asjus on olnud,» tõdes ta, «kuid kohtade jaotust erakondade vahel pole ja isegi kui keegi üritaks seda teha, ei usuks ma selle õnnestumist.»

Poliitiline kohajagamine algab järgmisel nädalal. Selle peamisteks rivaalideks saavad Rahvaliit ja Res Publica, sest Harju, Hiiu ja Võru maavanemad juba on reformierakondlased.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing