Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: Ilves tõusis valimiste favoriidiks

17. mai 2004, 08:03

Värske arvamusuuring peab europarlamendi valimiste ülekaalukaks soosikuks Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esinumbrit Toomas Hendrik Ilvest.

Ilvese poolt hääletaks kuu enne valimisi 11 protsenti kindlasti või arvatavasti valimistest osa võtta kavatsetavatest kodanikest, selgub SDE tellitud Emori üleriigilisest küsitlusest, mida partei tutvustab oma siselistis, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kandidaatide pingereas hoiab teist kohta reformierakondlane Toomas Savi, kellele annaks oma hääle seitse protsenti rahvast. Savile järgnevad suhteliselt sarnase toetusprotsendiga riigikogu esimees Ene Ergma Res Publicast ning keskerakondlased Vilja Savisaar ja Siiri Oviir.

Esiseitsmikusse mahuvad veel Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa ja Reformierakonna aseesimees Andrus Ansip. Esimene tõeliselt europarlamendi valimiste situatsiooni modelleeriv uuring pakubki ühele neist kahest erakonnast 13. juuni valimistel üldvõitu. Kindla mandaadi suunas liiguvad ka sotsid ja Res Publica, kui liita kõikidele kandidaatidele antavad hääled erakondade lõikes kokku.

?Kõige suurem lootus saada kaks kandidaati Euroopa Parlamenti on Keskerakonnal ja Reformierakonnal. Sotsiaaldemokraatidele peaks samuti olema kindlustatud vähemalt üks koht. Tõenäoline on, et vähemalt ühe koha saab Res Publica,? kommenteeris Emori sotsioloog Tõnis Saarts. Isamaaliidu ja Rahvaliidu võimalused on Saartsi väitel vähemalt praegu mõnevõrra problemaatilised, kuid alles hoogu koguv kampaania võib tuua siin suuri muutusi.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing