Keskkonnahoidlikke tooteid saab tähistada ökomärgisega

18. mai 2004, 08:17

Täna toimub keskkonnaministeeriumis Euroopa Ühenduse ökomärgise seminar, kus tutvustatakse ökomärgise väljaandmise süsteemi ja kriteeriume.

Ökomärgis on keskkonnahoidlikele toodetele ja teenustele vabatahtlikkuse alusel taotletav märgistus, mis võimaldab neid eristada teistest samaotstarbelistest, kuid keskkonnale suuremat kahjulikku mõju avaldavatest toodetest.

Märgised on võetud kasutusele selleks, et lihtsustada tarbijal valiku tegemist kaupade ja teenuste seas, mis on keskkonnale vähem kahjulikud.

Ökomärgis antakse toodetele, mis vastab ökomärgise andmise kriteeriumidele ja seda ei anta toidule, joogile, farmaatsiatoodetele. Vastavad kriteeriumid on väljatöötatud üle 20 tooterühmale: majutusteenused, madratsid, jalatsid, kodutehnika, arvutid, puhastusained, kemikaalid, värvid, lakid, põrandakatted, määrdeained, mööbel, tekstiil, paber, mullaparandusained, kasvusubstraadid jne.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing