PM: Tallinnas on tehtud katset luua võimuliitu ilma Keskerakonnata

20. mai 2004, 08:11

Kuluaarivestlustes ei tee poliitikud saladust, et Tallinna linnas on Reformierakond võtnud Res Publicaga jutuks uue liidu loomise.

Üks läbirääkimistega hästi kursis olev parteitöötaja nimetas saladuskatte all isegi kolme keskerakondlasest volikogu liikme nimed, kellele on tehtud ettepanek leeri vahetada. Kõne all on olnud isegi võimalike «jooksikute» väidetav hind, kirjutab Postimees.

Õpetajaharidusega Jevgeni Karavajev tahab väidetavalt saada ühe Lasnamäe kooli direktoriks. Seni on Tallinna linn tema vehklemisrühma Rünnak aeg-ajalt toetanud mõne tuhande krooni suuruste rahasüstidega.

Inseneriharidusega füüsilisest isikust ettevõtja Nikolai Kazakov tahab allika väitel parteivahetuse tasuks saada oma haridusele vastavat tööd. Kolmas võimalik leerivahetaja on osaühingu Maastik-Ehitus juhatuse esimees Vitali Faktulin.

Mõistagi ei õnnestu kellelgi must valgel tõendada nende kõneluste sisu, sest sellised jutuajamised käivad nelja silma all.

Reformierakonna juhid eitavad üleüldse mis tahes kõnelusi uue koalitsiooni loomiseks. «Mina ei ole sellest varem midagi kuulnud,» kinnitasid eile nii Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Keit Pentus kui ka volikogu esimees Maret Maripuu.

Ka keskerakondlastest volikogu liikmed ise pole palju jutukamad. «See on niisugune delikaatne küsimus, et ma ei taha sellele vastata,» möönis Karavajev eile kõneluste pidamist, kuid ei soovinud nende üksikasju täpsustada.

Reformierakonnal ja Res Publical on 63-liikmelises Tallinna volikogus kahe peale kokku 28 kohta. Tõenäoliselt võivad nad arvestada ka Keskerakonnast lahkunud volikogu liikme Erika Salumäe toetusega.

Et kolme keskerakondlase ülemeelitamise katse on avalikuks saanud, jäävad need kõnelused nüüd ilmselt katki.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing