KredEx annab korteriühistutele laenukäendust

ÄP 24. mai 2004, 00:00

Käendus võimaldab laenu võtta ka korteriomanike ühisustel, kes seda tänaseni teha ei saanud, aitab ajutiselt lahendada makseprobleeme ning lahendab maapiirkondades ka laenu tagatisvara küsimuse, teatas KredEx.

Ühisustel on laenu võtmine seni olnud äärmiselt komplitseeritud, kuna ühisuse näol ei ole tegemist juriidilise isikuga ning laenuvõtjateks on sisuliselt kõik maja korteriomanikud korraga. KredExi käendus tagab pangale kuni 75% ühistu või ühisuse laenu põhiosast ning maandab seega oluliselt panga riske laenu väljastamisel.

Ühtlasi aitab KredExi käendus lahendada ühistu või ühisuse ajutisi makseprobleeme, ilma et kortermaja tervikuna panga ees võlgnikuks jääks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing