Kolmapäev 26. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: Puhkusi ähvardab lühenemine

25. mai 2004, 07:57

Tööandjate keskliit saadab lähinädalail Riigikogusse puhkuseseaduse muutmise eelnõu, et anda võimalus vähendada puhkust nädala võrra.

Puhkuse lühendamine 28 päevalt 20-le ei peaks tööandjate hinnangul olema kohustuslik. Küll võiks seadus võimaldada kokkulepet, et lühema puhkuse korral makstaks töötajale lisatasu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Meie mõte ei ole kellelegi liiga teha, vaid luua paindlikumaid võimalusi puhkuse kasutamiseks,? selgitas keskliidu juhataja Tarmo Kriis.

Suurim vajadus muudatuse järele on Kriisi sõnul tootmises. ?Kui vaadata suvel Eestis ringi, siis seisab praktiliselt igasugune äritegevus, mis kajastub paratamatult makromajanduslikes näitajates. Kui tööstuses inimesed väga pikalt puhkavad, on see tegelikult tegemata jäänud töö, mis ettevõtetele logistiliselt peavalu valmistab,? seletas Kriis.

Samuti toetab seadusemuudatust Kriisi sõnul muutunud töökeskkond, näiteks paljud töötavad FIEdena ja kodus ega vaja neljanädalast puhkust. ?Näiteks mina puhkan sel aastal paremal juhul paar nädalat ja arvan, et sellest piisab. Kindlasti on selliseid valdkondi veel, kus töötajad pole huvitatud sundkorras puhkamisest,? ütles ta.

Ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga ütles, et esmakordselt sellest kavatsusest kuulnuna ei saa ta seda põhjalikult kommenteerida. ?Aga esimesel hetkel ei näe küll põhjendust antud garantiisid vähendada,? märkis ta.

Taliga sõnul on tänapäeval probleem inimeste ületöötamises ja väheses perele jäetud ajas, seega peaks tegelikult rohkem puhkama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing