Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: Tervisespordi maksuvabastus kõige varem 2006. aastal

26. mai 2004, 07:55

Spordiga tegelevad inimesed saavad oma harrastuselt kõige varem soodustust 2006. aastal, kui võimuliit suudab maksuvabastuse idee osas ühise keele leida.

Tuleva aasta riigieelarvesse valitsus sadadesse miljonitesse kroonidesse küündivaid tervisesoodustuse summasid veel ei kirjuta, kuigi Res Publica juhtpoliitikud rääkisid sellisest plaanist jaanuaris. ?Terviseedenduse mõtet pole maha maetud,? kinnitas sotsiaalminister Marko Pomerants Eesti Päevalehele.

Ilmselt hakkab riik ministri sõnul inimestele nn terviseraha tagastama 2006. aasta kevadel, pärast tuludeklaratsioonide esitamist. 2005. aastal pole see võimalik juba maksutehniliselt, sest rahvas pole osanud tänavu jõusaali- ja ujulapääsmeid koguda.

Reformierakondlase Jürgen Ligi hinnangul on tegu rumalavõitu ideega, mis jõudis ühe erakonna valimislubadustest otse koalitsioonileppesse. ?Eesmärgina on asi suurepärane, aga tegelikkuses tekib tuhandeid probleeme ja küsimusi,? lausus Ligi.

Tema sõnul peaks olema inimese enese valik, mil viisil sportida ja tervist parandada. Jõusaali asemel sobib paljudele paremini saun, jalutuskäik metsas või suusasõit, kus kviitungit ei anta. ?Nii pannakse inimesed t?ekke kokku korjama,? märkis Ligi. ?Inimestele jätavad raha kätte tulumaksuvaba miinimumi tõstmine ja tulumaksu alandamine.?

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing