Ühispanga peauks hoovi poole

ÄP 27. mai 2004, 00:00

Ühispanga üle 250 miljoni krooni maksnud peahoone peauks võib jääda pikaks ajaks lagunevate majade vahele hoovi peale, sest muinsuskaitse võitleb kavandatava Tartu maantee läbimurde vastu. Tartu maantee ja Kivisilla tänava vahele planeeritavat Tartu maantee läbimurret tehes tuleks hävitada mitmed muinsuskaitseobjektid, mistõttu muinsuskaitseinspektsioon ei lase rajada Tallinna volikogu otsuse kohast läbimurret. Läbimurre on kavandatud Ühispanga uue hoone peaukse eest. Ühispanga juhatuse liige Leho Lugna ütleb, et nii ei saa, et linnavolikogu on läbimurde tegemise otsuse vastu võtnud, kuid edaspidi läheb kõik vastupidi.

Muinsuskaitseinspektsiooni peainspektor Janis Tali seab endale eesmärgiks, et Tartu maantee läbimurret kunagi ei tuleks. ?Ka linnakodanikuna ei tundu see mulle vajalik, sest tänavat on vaja vaid Ühispangale,? ütleb Tali.

Hetkeseis: Muinsuskaitse jäi pangale alla - Tartu maantee läbimurre siiski tehti, Ühispanga peauks ei avane hoovi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing