Dollar nõrgenes teiste valuutade suhtes

Alvar Jõgeva 28. mai 2004, 00:00

Dollari kurss kukkus kõigi 16 peamise valuuta suhtes, kuna majanduskasv oli väiksem kui prognoositud ja tööpuudus oodatust suurem.

Täpsustatud andmetel korrigeeriti USA majanduskasv 4,4 protsendile, analüütikud olid oodanud keskmiselt 4,5protsendilist kasvu. Töötu abiraha taotluste arv küll vähenes 4000 võrra 344 000ni, kuid analüütikud olid oodanud kukkumist 335 tuhandeni. Kõik need uudised viisid dollari langusesse. Eile kella poole kuueks oli euro tugevnenud dollari suhtes tasemeni 1,2250, mis teeb dollari kursiks 12,77 krooni.

Jaapani rahvusvaluuta vastu nõrgenes dollar allapoole 111 jeeni. Jeeni vastu tunti eile suurt huvi, kui välisinvestorid ostsid rekordilise koguse Jaapani valitsuse võlakirju eelmisel nädalal. Jaapanlased seevastu vähendasid oma välisaktsiate ja fikseeritud intressimääraga instrumentide oste, mis tähendas jeeni kursi tõusu. Fondihaldurid lisasid oma portfellidesse 1,17 triljoni jeeni eest Jaapani võlakirju eelmisel nädalal. Jaapani keskpank lubas jätta intressid praegusele ligi nullilähedasele tasemele, isegi kui majanduskasv märgatavalt kosub.

Bloombergi vahendusel ütles valuutastrateeg Kristjan Kasikov, et välisinvestorid tahavad omada positsiooni jeenis. Ta lisas, et kapitali sissevoolu trend on tõusev ja see on positiive jeenile. Jeen on viimase 12 kuu jooksul tugevenud 5,1 protsenti.

Võlakirjafondi juhi Gareth Fieldingu arvates on jeen tehnilise analüüsi põhjal atraktiivne, vahendas Bloomberg. Tema arvates pole Jaapani nullintressi poliitikal lõppu, sarnast olukorda pole ei Ameerika Ühendriikides ega Inglismaal.

Teistest valuutadest tõusis Suurbritannia nael kuue kuu kõrgeimale tasemele dollari suhtes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:29
Otsi:

Ava täpsem otsing