Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kas sa töötad pühendunult?

Heli Lehtsaar 31. mai 2004, 00:00

Kui saad neile küsimustele jaatavalt vastata, võib eeldada, et oled üsna pühendunud töötaja. Samas ei maksa sellest ka kaljukindlaid järeldusi teha, sest pühendumust ei mõõdeta loomulikult kolme küsimusega, vaid pigem kolmekümnega.

Ma ei usu, et kuigi paljud Eesti ettevõtete töötajad ja juhid endale selliseid küsimusi esitaksid. Veelgi enam ? nende käest ei uuri seda ka personalitöötaja. Hea, kui firmades töötajate rahulolu uuringuid tehakse, kuid pühendumusele tähelepanu ei pöörata.

Samas sõltub ettevõtte käekäik tema töötajatest. Ning kuna pühendunud töötaja on ettevõttega emotsionaalselt seotud ja tahab panustada rohkemgi, kui just ametijuhendis ette nähtud, on sellised inimesed ettevõttele kulda väärt.

Pühendumuse juures on suur roll enesemotivatsioonil ja töö meeldivusel, aga ka organisatsioonikultuuril ja firma sisekliimal, mille kujundamine saab alguse tippjuhtkonnast. Töö võib ju küll rahuldust pakkuda, aga kui motivatsioonisüsteem on välja töötamata ning õhkkond kubiseb mürgistest emotsioonidest, ei saa pühendunult töötamisest rääkida.

Et teada, kui palju on ettevõttes pühendunud töötajaid, mis neid pühendunult tööle paneb ja millised asjaolud takistavad inimestel endast maksimumi anda, võiks kaaluda pühendumusuuringu läbiviimist. Inimesed, kes täitsid Hewitti sellekevadise uuringu ?Parimad tööandjad ? parimad tulemused? raames ka pühendumusuuringu, tunnistasid, et see pani oma rolli üle firmas järele mõtlema ja endalt küsima: kas ma ikka annan endast iga päev parima?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:42
Otsi:

Ava täpsem otsing