TELE2 toetas Telekomi aktsia hinda

Tõnis Oja 31. mai 2004, 00:00

Uudis TELE2 huvist Eesti Telekomi enamusosaluse vastu toetas reedel aktsia hinda ning põhjustas tavapärasest suurema käibe.

Telekomi aktsia hind kerkis 0,14 protsenti 114,22 kroonini, olles päevasiseselt kerkinud isegi 115,63 kroonini. Aktsia käive oli 19 mln krooni. Tõsi, midagi erilist hinnatõus endast ei kujuta, nagu ei ole ilmselt ka väga tõsine TELE2 pakkumine. Tõenäoliselt on kuulatud maad ja poetatud mokaotsast oma huvi, nagu rahandusminister ka neljapäeva õhtul teles kinnitas.

Võimalikust konkurendist ülevõtmispakkumisel on sahistatud ka varem ning sellele, et nende hulgas on nii finantsinvestoreid kui ka telekommunikatsioonisektori ettevõtteid, oli vihjanud ka rahandusminister Veskimägi. TELE2 võimalik huvi oli hea uudis väikeinvestoritele, kes said kinnitust, et Eesti riigil pole tõesti kavatsust oma osalust nendel tingimustel müüa. Kui Eesti Telekomi hind hakkas langema, võis nii mõnelgi tekkida kahtlus, et TeliaSonera tehtav pakkumine võibki olla hea ja riik muudab samuti millegipärast meelt ja taganeb oma sõnadest. Tõsi, Veskimägi kõik senised väljaütlemised olid kindlad ja usaldusväärsed. Aga eestlased on ju poliitikute suhtes umbusklikud. Nii tuligi TELE2 asepresidendi Johnny Svedbergi väide, et on kaalutud omapoolse pakkumise tegemist, kõhklevatele ja end ebakindlalt tundvate väikeinvestorite jaoks õigeaegselt. Nii palju saadi igatahes kindlust, et Eesti riigil pole mingit põhjust müüa oma osalust TeliaSonera pakutavatel tingimustel. Tõsi, praegu ei ole meil informatsiooni, et TELE2 pakkumine oleks tõsine. Pigem on tegemist vee segamisega, nagu väitis Eesti Telekomi juht Jaan Männik.

Hansapanga aktsia hind kerkis reedel 99,67 kroonini, käies päevasiseselt korraks ka ülalpool 100 krooni taset. Aktsia käive oli 17,5 mln krooni.

Reedel esitasid kolme ettevõtet ka eelmise kvartali aruande. Need saabusid n-ö eelviimasel minutil ja kahel neist (Farmaatsiatehasel ning Kalevil) on oma investorsuhetes suuri vajakajäämisi. Tõsi, kui Farmaatsiatehase puhul on see ehk mingil määral mõistetav, siis Kalevi tegevus on börsifirma kohta lubamatult segane.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:29
Otsi:

Ava täpsem otsing