Ettevõtte tulumaksu alammääraks saagu 10 protsenti

Mati Feldmann 01. juuni 2004, 00:00

Eelmisel reedel tõrjusid Balti riigid ja Poola kahe ELi suurriigi, Saksamaa ja Prantsusmaa ettepaneku kehtestada ettevõtte tulumaksule alammäär. Kena - koostöö on igati positiivne.

Kõik oleks klaar, kui Eesti ise ei oleks vastu võtmas seadusemuudatust, et 1/3 või 1/4 aktsionäride nõudel tuleb pool ettevõtte kasumist maksta dividendiks. Dividendile rakendub aga teadupärast tulumaks, praegu 26% brutodividendist. Kui Eesti seadusemuudatuse vastu võtab, tuleb ka poole kasumi pealt tulumaksu maksta, mis sisuliselt kehtestab 13protsendise maksumäära. Pidades silmas tulumaksumäära langemist kolme aasta pärast 20 protsendile, võiks Eesti ELis julgelt ette astuda ja teatada: meie oleme 10protsendise miinimummäära poolt! Miks mitte võtta de facto saabuvast olukorrast maksimaalset PR-efekti?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing