Müüjate esimesetel kutseeksamitel taotleb tunnistust palju huvilisi

01. juuni 2004, 15:41

Esimestel müüjate kutseeksamitel kutsekoolide kaubanduse eriala lõpetajatele taotleb tunnistust 94 huvilist, et olla tööturul konkurentsivõimelisem.

Kaupmeeste Liidu teatel on müüja eriala on üks levinumaid erialasid tööhõives - seetõttu ka suur huvi kutseeksami vastu. Kutseeksamile on taotluse esitanud lõpetajad Tallinna Teeninduskoolist, Pärnumaa Kutsehariduskeskusest, Kuremaa Põllumajandustehnikumist, Väike-Maarja Õppekeskusest, Põltsamaa Kodu- ja Põllutöökoolist.

Kaubanduse valdkonna erialade kutsete omistamise õigus on Kaupmeeste Liidul. Liidu poolt moodustatud kutsekomisjon töötas välja kutseeksami juhendi, testi küsimused ja praktilised ülesanded koos hindamiskriteeriumitega, et hinnata müüjate vastavust tööturu vajadustele ja kutsestandardile nii teoorias kui praktikas. 'Kutsetunnistusega müüjat palgates saab tööandja olla kindel, et vajalikud teadmised ja oskused on uuel töötajal olemas,' märkis liit oma teates.

Esimeses etapis viiakse kutseeksam läbi kutsekoolide lõpetajatele, edaspidi on võimalus eksamit sooritada ka kõigil, kes töötavad vastaval erialal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing