Ametiühingujuht süüdistab Partsi ametühingute eiramises

ÄP 02. juuni 2004, 00:00

Taliga rahuolematuse tingis esmaspäeval toimunud valitsuse ja ettevõtlusorganisatsioonide järjekordne ümarlaud, mille päevakorras olid tööturumeetmete kontseptsioon, tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus ning töölepingu seaduse eelnõu.

Kõik need teemad on kolmepoolsete läbirääkimiste päevakorras ja puudutavad otseselt ka töötajaid, keda sotsiaaldialoogis esindavad ametiühingud, tõdes Taliga.

?Ametiühingute keskliit peab ülimalt kahetsusväärseks, et valitsusjuht peab separaatkõnelusi tööandjatega, vältides samas kohtumisi ametiühingutega,? märkis Taliga oma kirjas.

Tema sõnul tegi EAKL 6. aprillil peaministrile ettepaneku töökohtumiseks, et arutada avaliku teenistuse reformi ettevalmistamise ja riigiteenistujate töö tasustamisega seotud küsimusi, samuti osalusdemokraatia korraldust riigiasutustes. ?Kuigi EAKL põhjendas kohtumise vajalikkusest, ei ole peaministri büroo ligi kahe kuu jooksul ametiühingute kirjale vastanud,? märkis Taliga.

Peaministri pressibüroo teatel tutvus Juhan Parts EAKLi avaliku kirjaga ning esitab ametiühingutele palve jääda väärikaks.

Parts lausus, et kohtumisel ettevõtjaid ühendavate organisatsioonidega oli arutlusel erimärgistatud kütuse kasutamine, ettevõtete maksupoliitika, tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustus, äriseaduse muudatused, positsioonide koordinatsioon tulevaste Euroopa Liidu ettevõtlust puudutavate õigusaktide suhtes ning lisaks tutvustas sotsiaalminister ettevõtete organisatsioonidele ka valitsuse kavandatavaid uusi aktiivseid tööturumeetmeid, mida on tutvustatud ka töövõtjatele ?Mul puudub informatsioon, et Eesti Ametiühingute Keskliidul kõikide nimetatud teemade osas oleksid oma positsioonid,? märkis ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing