Ehitajate aasta algas üliedukalt

Raimo Ülavere 03. juuni 2004, 00:00

Viimati kasvas ehitus nii palju 2002. aasta I kvartalis võrreldes 2001. aasta I kvartaliga, kui ehitusettevõtted ehitasid 27% rohkem.

2004. aasta I kvartalis tehti ehitustöid eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes rohkem nii Eestis kui ka välisriikides. Kuigi välisriikides teostatud ehitustööde maht suurenes eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes, oli nende mõju kogu ehitustegevusele väike ? välisriikides tehtud ehitustööd andsid 3% kogu ehitusmahust.

Ehitusettevõtted ehitasid omal jõul 3,3 miljardi krooni eest. Hooneid ehitati 2,3 miljardi ja rajatisi 1 miljardi krooni eest, mis on vastavalt 18% ja 61% rohkem kui eelmise aasta I kvartalis.

Ehitustegevuse kasv tulenes elamu- ja infrastruktuuriobjektide ehitusest. Ehitisregistri andmetel suurenes eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes nii ehitusloa saanud kui ka kasutusse lubatud eluruumide pind rohkem kui neli korda. Ehitustegevus kallines eelmise aasta I kvartaliga võrreldes 3,8%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:30
Otsi:

Ava täpsem otsing