Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

EPL: koopiamasinamaksu idee võidakse maha matta

03. juuni 2004, 08:00

Kuigi kultuuriministeerium pidas möödunud sügisel vajalikuks hakata koopiamasina omajatelt maksu küsima, ei ole seni asjad selles suunas arenenud.

Vastloodud sihtasutuse Eesti Autorihüvitusfond (AHF) hinnangul ei pruugi nn koopiamasinamaksu sellisel kujul üldse tulla, kirjutab Eesti Päevaleht.

Ministeeriumi algse idee kohaselt hakanuks paljundusmasinaid omavad koolid, teadusasutused, kirikud, eraettevõtted, koopiakeskused jpt tasu maksma spetsiaalsele sihtasutusele, kes kogutud raha paljundatavate teoste autoritele välja maksab. Selle ülesande pidi AHF enda peale võtma.

?Sellise plaaniga peab realistlik olema, võimatu on ju kontrollida, kes mida paljundab,? ütles AHFi tegevjuht Ainiki Väljataga, lisades, et ministeerium paiskas lihtsalt idee välja. Kusagilt peab tema sõnul siiski autoritele vahendid leidma, kuna ELi autoriõiguste direktiivi sätted, mis on ka Eesti seadustesse viidud, annavad autoritele õiguse tasu saada.

Väljataga ei välistanud, et autoritele hakatakse paljunduste eest tasu maksma riigieelarvest, selle tulemusena oleksid ettevõtted ja asutused tasu maksmisest üldse priid. ?Ma ei välista mingeid variante, oleme sel aastal lubanud ministeeriumile oma nägemuse esitada, kindlasti ei hakka autorid tasu saama enne 2005. aastat,? ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing