PM: Tallinn tõstab parkimistasu ja laiendab tasulise parkimise ala

08. juuni 2004, 08:03

Tallinna võimuliit on jõudnud ühele nõule kavas laiendada tasulist parkimisala ligi kolmandiku jagu ning tõsta suures osas südalinnast parkimistasu kaks korda.

Tallinn kavatseb sellekohase eelnõu neljapäeval linnavolikogus vastu võtta, kirjutab Postimees.

Ühtlasi vabastaks eelnõu tasulise parkimise ala elanikud parkimiskaardi ostmisest.

«Peaeesmärk on viia parkimist kesklinna tänavatelt vähemaks, suunata see parkimismajadesse, kus täitumusprotsent on praegu suhteliselt madal,» põhjendas keskerakondlasest abilinnapea Jüri Ratas parkimisreformi vajadust.

Et autosid südalinnast tõrjuda ja linnale raha juurde saada, soovis Ratas juba veebruaris, et volikogu kiidaks heaks tasulise parkimisala laiendamise ja parkimistasu osalise tõstmise. Toona jäi eelnõu seisma, sest Keskerakonna võimupartner Reformierakond seisis vastu tasulise parkimise laiendamisele mitmesse elamukvartalisse.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht ja Kesklinna vanem Keit Pentus märkis eile, et läbirääkimisel Ratasega on kokku lepitud, et tasulise parkimisala elanikud saavad tulevikus oma maja juurde tasuta parkida ega pea enam ostma 100kroonist parkimise kuukaarti . Pentus lausus, et tänu sellele kokkuleppele ei ole Reformierakond enam parkimisreformi vastu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing