Aü: meeleavaldusel osales 600 inimest

ÄP 09. juuni 2004, 00:00

Eile toimus ametiühingute keskliidu kutsel meeleavaldus Tallinnas justiitsministeeriumi ees. Meeleavalduse eesmärk oli juhtida valitsuse tähelepanu ametiühingute põhiettepanekutele peatada töölepinguseaduse vastuvõtmine ja enne seaduse vastuvõtmist leppida kolmepoolselt kokku seaduse rakenduspõhimõtted.

"Ametiühingud on korraldanud kaks meeleavaldust, mis peaks olema piisav signaal valitsusele, et olukord on tõsine. Ma väga loodan, et meid ei sunnita kasutama äärmuslikke vahendeid ning meil õnnestub rahulikult ühise laua taga asjad selgeks rääkida," ütles ametiühingute keskliidu esimees Harri Taliga.

Tööandjate keskliidu hinnangul on pikettide eesmärk mõjutada Riigikogu liikmeid töölepingu seaduse menetlemisel ametiühingutele soodsas suunas ja sellega rikutakse jämedalt kahepoolseid ja kolmepoolseid kokkuleppeid.

Tööandjate keskliit peab eksitavaks väidet, nagu oleks töötajate garantiisid eelnõus vähendatud. Tööandjate hinnangul on olukord vastupidine: eelnõusse on sotsiaalkomisjonis ilmunud töötajate garantiisid suurendavad sätted, mis kahjustavad tööandjate õigusi.

"Ametiühingud on teadmata põhjustel ärganud liiga hilja," ütles tööandjate keskliidu juhataja Tarmo Kriis. "See ei anna neile ei juriidilist ega moraalset alust nõuda eelnõu radikaalset muutmist praktiliselt viimasel tunnil."

Tööandjate keskliit kutsub valitsust ja Riigikogu üles mitte laskma ennast mõjutada ühekülgsest ning tasakaalustamata propagandast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing