Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Scanforesti eksjuht ostis pankrotipesast Purila saetööstuse

Väinu Rozental 09. juuni 2004, 00:00

Scanforesti pankrotihalduri Toomas Saarma sõnul tutvustas ta eilsel võlausaldajate koosolekul kahte pakkumist Raplamaal Purilas asuvale saetööstusele. Mõlemad pakkumised laekusid pärast nurjunud enampakkumist, kui Purila kinnistu alghinnaks oli 11 miljonit krooni.

"Võlausaldajad otsustasid Purila kinnistu müüa firmale Johanna Grupp, kellel on saetööstuse alased oskused," ütles Saarma.

Lääne-Virumaal Sõmeru vallas registreeritud OÜ-l Johanna Grupp on kaks osanikku, kellest üks on Scanforesti endine juhataja Marek Krippel. Johanna Grupi tegevusaladeks on äri- ja juhtimisalane nõustamine ning kinnisvaratehingud. Krippeli kinnitusel plaanib ta Purilas taas tootmise käivitada. "Aga enne peab minust Purila kinnistu omanik saama," seletas Krippel. "Täna olen ma vaid teadlik, et minu pakkumine on parimaks tunnistatud." Krippeli sõnul on ta olnud Scanforestiga seotud 13 aastat.

Scanforesti pankrotivarast on veel müümata Rakvere külje all Näpis asuv sae- ja höövlitööstus. "Enampakkumine alghinnaga 40 miljonit krooni ebaõnnestus," lisas Saarma.

Marek Krippel kinnitas, et temal Näpis asuva saetööstuse vastu huvi pole. Scanforesti vastu on esitatud nõudeid kokku 81,5 miljoni krooni eest. Suurimad võlausaldajad on Sampo Pank ja Hansapank. Nõuete kaitsmise koosolek on 18. juunil.

Lääne-Viru maakohus kuulutas Scanforesti pankrotistunuks selle aasta 19. veebruaril. Pankrotiavalduse esitas pikemat aega makseraskustes olnud Scanforest ise.

Scanforesti pankrot on ühtlasi nii Lääne-Virumaa suurim pankrotiprotsess kui ka suurim hingusele läinud ettevõte Eesti puidutööstussektoris.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing