Veskimägi taunis TeliaSonera surveavaldusi

ÄP 09. juuni 2004, 00:00

"Pean kahetsusega tõdema, et viimaseid päevi on ilmestanud hea äritava piirile jäävad aktsionäride ja aktsiahinna mõjutamise katsed," ütles Veskimägi ministeeriumi pressiteates. "Oleksin siiski oodanud, et ülevõtmispakkumise käigus keskendub TeliaSonera eelkõige läbirääkimisele aktsiate hinna üle. Näen aktsiate müügi peamise argumendina siiski hinda - see tagaks nii tehingu läbipaistvuse kui ka kõigi aktsionäride võrdse kohtlemise. Kõik muu aktsiate ülevõtmispakkumise hinna kõrval on ainult ilus jutt, tegelikkuse paneb paika siiski karm turu reaalsus - muidugi on mul hea meel kui mõni nendest ilusatest plaanid realiseerub. Viimasel hetkel katsed poliitiliste kanalite kaudu riiki survestada ei saa aga kuidagi aidata tehingu sündimisele kaasa."

Veskimägi kohtus eile TeliaSonera ettepanekul firma juhatuse esimehe Anders Igeli ja TeliaSonera Norra, Taani ja Balti operatsioonide juhi Kenneth Kalbergiga.

Kohtumise tulemusena riik oma positsiooni ei muuda. Sellest lähtuvalt esitab rahandusminister valitsusele sel neljapäeval ettepaneku ülevõtmispakkumist mitte aktsepteerida. "Rahandusministrina pean lähtuma riigi huvidest ning TeliaSonera ülevõtmispakkumine ei vastanud meie ootustele," ütles rahandusminister.

"Riigil ei ole mingit survet osalust Eesti Telekomis müüa. Oleme hinnanud potentsiaalseid äririske tulevikus ning praeguse pakkumise taseme juures peame õigemaks jätkata aktsionärina ning teenida korralikke dividende. Riik on valmis piisavalt hea pakkumise juures tulevikus aktsiate müüki uuesti kaaluma. 2003. aasta dividendi ning maksutuluna saab riik üle 700 miljoni krooni."

TeliaSonera pakkumine Telekomi aktsiate müügiks lõpeb homme, TeliaSonera soovib osta riigilt ja väikeaktsionäridelt aktsiaid hinnaga 111,3 krooni. TeliaSonera on seadnud eesmärgiks saada üle 85% ettevõttest, kuna riigi osalus on 27%, siis riigi keeldumise korral pakkumine ebaõnnestub.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing